Vučić: Idem u Tiranu, boriću se za interese našeg naroda

Vučić: Idem u Tiranu, boriću se za interese našeg naroda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će otići u Tiranu na Samit EU i zemalja Zapadnog Balkana kako bi se borio za interese srpskog naroda.

Predsednik Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara nakon vojne vežbe u Nikincima da li će ići u Tiranu, rekao da je razgovarao sa svim svojim saradnicima, premijerkom Anom Brnabić i predsednicima i premijerima više zemalja.

„Za mene je veoma teško da razumem taj jezik dve strane, pritom ništa nismo uradili, gledamo kako živu glavu našem narodu da sačuvamo, to je izazvalo jed, gnev i bes, ali zaključak je sledeći – nisam siguran, ali svakako će nekakve koristi biti od mog odlaska u Tiranu, a ako ne bih otišao možda i ne bi bilo koristi, ali bi bilo velike štete za našu zemlju“, rekao je Vučić.

Dodao je da će u Tirani biti i dosta dobrih stvari za građane – da nemaju dodatne usluge plaćanja rominga kad odu u Nemačku, Francusku, kao i da imamo „obaveze zahvalnosti“ i zbog 165 miliona koje ćemo dobiti za energetiku.

„Bez obzira na to što je tema Zapadni Balkan, i što će 20 njih govoriti o sankcijama Ruskoj Federaciji i o problemu Kosova na neadekvatan način, možda su moji saradnici u pravu kad kažu da će makar jedan odgovor čuti“, rekao je Vučić istakavši da će se boriti za interese našeg naroda.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je juče da će odluku o odlasku u Tiranu Vučić doneti nakon sastanka sa Miroslavom Lajčakom .