Vučić: Brine broj novozaraženih, slušaćemo struku ali i poštovati Ustav

Vučić: Brine broj novozaraženih, slušaćemo struku ali i poštovati Ustav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ga brine porast broja novozaraženih korona virusom, kojih je danas, kako je naveo, značajno više u odnosu na prethodnu subotu.

„Odakle su gradjani najviše doputovali, gde je najveći standard, najviše napreduje korona virus. Ko se vraćao iz Crne Gore, Hrvatske i Grčke, imamo mnogo problema jer su bili u kontaktu i danas su zaraženi“, kazao je Vučić tokom obilaska izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu.

On je naveo da su nadležni znali da će doći do povećanja broja zaraženih jer su gradjani Srbije putovali u zemlje u kojima je rasprostranjen delta soj korona virusa.

„Naši ljudi su jedva čekali da otputuju. Suočićemo se s teškim posledicama, ali nije nam prvi put“, dodao je Vučić.

Komentarišući stav imunologa Milanka Šeklera da Srbija, umesto što najavljuje restriktivne mere, treba da nevakcinisanima ograniči ulaz u ugostiteljske objekte i odlaske na javna okupljanja, Vučić je rekao da će slušati struku, ali i paziti na poštovanje Ustava Srbije. „Svakako ćemo slušati struku, na takav način smo počeli i ne možemo da se unervozimo i da ne slušamo struku zato što nam se nešto ne svidja“, istakao je on.