Vučić: Ako Kurti misli da neće da se razgovara o ZSO, ne mora da dolazi

Vučić: Ako Kurti misli da neće da se razgovara o ZSO, ne mora da dolazi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne misli da će biti nekog ultimatuma da prizna Kosovo kad ode u Brisel, a da ako premijer Kosova Aljbin Kurti „misli da neće da se razgovara o ZSO, već da je Republika Kosova nešto što prihvatamo, ne mora da dolazi, ne mora da me zovu“. On je naveo da će reakcija Srbije „biti veoma snažna i oštra po pitanju nepoštovanja međunarodno-pravnih ugovora potpisanih pod okriljem EU“.

Mene već danas popodne očekuje sastanak sa Metjuom Palmerom, sutra sa Palmerom i Miroslavom Lajčakom, pa ćemo analizirati, kaže.

Naša reakcija će biti veoma snažna i oštra po pitanju nepoštovanja međunarodno-pravnih ugovora potpisanih pod okriljem EU, jer u redu je da budete i popustljivi i da pokazujete želju za kompromisom, ali kada vas neko satera uz zid, i bez obzira na želju za kompromisnim rešenjem, vidite da neko to ne želi, onda morate da pokažete i oštrinu i snagu da kažete da tako to ne može više, rekao je.

„A to da nas Kurti ucenjuje kako će sa njim da se razgovara i kako ćemo da ga tretiramo, ja mu unapred kažem – tretiraću ga kao i svakog predstavnika privremenih institucija, a ako mu se ne sviđa, može da pokuša nešto da uradi, ne bih mu savetovao“, naveo je predsednik Srbije.