Vučević: Potpisani ugovori, u odbrambenu industriju se ulaže više od 100 miliona evra

Vučević: Potpisani ugovori, u odbrambenu industriju se ulaže više od 100 miliona evra

Poslednjih dana ove godine potpisani su ugovori za ulaganje više od 100 miliona evra investicija u Odbrambenu industriju Srbije, izjavio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

„Do sada nezabeleženo ulaganje samo u opremu, u tehnologiju, u nove proizvodne hale, što je dokaz jačanja i snaženja Srbije“, rekao je Vučević na prijemu povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Domu garde na Topčideru koji je pripredio zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

Takođe, dodao je, Ministarstvo je nastavilo da ulaže u naoružanje i vojnu opremu.

Ističući najvažnije rezultate postignute u 2023. godini u sistemu odbrane, ministar Vučević je naglasio da je pripadnicima Vojske Srbije od januara ove godine povećana plata za 25 odsto, a svim pripadnicima Ministarstva odbrane za 12 i po odsto.

On je dodao da je otpočelo sistematsko rešavanje stambenih pitanja pripadnika Vojske Srbije.

Zahvalio je pripadnicima vojske i predsedniku Republike i vrhovnom komandantu Vojske Srbije na, kako je rekao, „podršci, smernicama, direktivama, naredbama, na dnevnoj komunikaciji kako bi Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane bili zaista snažni i jači“.

Vučević je istakao da nas čeka mnogo posla kako bi država Srbija bila sigurna i bezbedna za sve njene građane.

„Neka vam božićni i novogodišnji praznici proteknu ispunjeni ljubavlju i toplinom, neka vas Bog blagoslovi zdravljem, snagom i verom da zbratimljeni i ujedinjeni možemo našu Srbiju vazdići onako kako smo sanjali. Budimo ujedinjeni u veri i ljubavi prema našoj otadžbini, njeni sinovi i kćeri, njeni radnici, njeni vojnici i njena deca. Živela Vojska Srbije! Živela Srbija“, poručio je ministar Vučević.

Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske SrbijeAleksandar Vučić, srpski član Predsedništva BiHŽeljka Cvijanović, predsednik Republike SrpskeMilorad Dodik, predsednik Narodne skupštineVladimir Orlić, ministri u Vladi, narodni poslanici, članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba, predstavnici lokalne samouprave, državnih institucija, verskih zajednica, diplomatskog i vojno-diplomatskog kora, veterani, kao i mnogobrojni gosti iz javnog i kulturnog života, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na prijemu u Domu garde, gostima je prikazan film posvećen najznačajnijim rezultatima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u godini na izmaku, u produkciji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane.

Program su upotpunile i numere koje je izveo Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.