Tepić: Šapić smenio inspektorku koja je zatvarala nelegalna gradilišta naprednjaka

Tepić: Šapić smenio inspektorku koja je zatvarala nelegalna gradilišta naprednjaka

Nataša Jokanović Ivanović iznenada je smenjena sa čela građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Grada Beograda, zato što je radila po zakonu i zatvarala sva divlja gradilišta, pa i ona članova Srpske napredne stranke, objavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Surova osveta potpredsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Šapića sručila se na Natašu Jokanović Ivanović“, istakla je Tepić u saopštenju.

Ona je podsetila da je Jokanović Ivanović u avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište Mirjana Nešovića, bliskog saradnika Aleksandra Šapića.

Nešović je potom pokidao inspekcijsku traku i rešenje o zatvaranju gradilišta u Dobropoljskoj 11 i nastavio da gradi.

Tepić ddodaje da je inspektorka nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića , bivšeg rukometaša, a danas funkcionera SNS.

„Mandić je široj javnosti postao poznat posle izbora 17. decembra, zbog povezanosti sa organizovanjem ‚sabirnog centra u Areni‘ za dovoženje fantomskih birača, a na desetine ih i prijavio da lažno žive na njegovoj adresi. Još gore po SNS kriminal, Jokanović Ivanović je sada stala na žulj i jednom od najviših funkcionera SNS Branku Maloviću“, navodi Tepić.

Prema saznanjima na koja se poziva, inspektorka je tokom januara naložila poništaj za oko 200 građevinskih dozvola u Beogradu, od čega je čak oko 150 koncentrisano na Opštini Voždovac. Tepić ističe da ovom opštinom uz SNS funkcionere Relju Ognjanovića i Marka Kulića, po partijskoj liniji upravlja i Branko Malović .

„Kako saznajemo, nakon navoda inspektorke Jokanović Ivanović da su sve te dozvole izdate mimo plana i lokacijakih uslova i naložila da se ponište, nastao je haos u redovima naprednjaka i pritisak da je smene, što je zvanično inicirala Šapićeva ‚desna ruka za zaštitu građevinske mafije‘ Sonja Božović“, saopštila je Tepić.