Stojković: Dozvola za Evroprajd će biti saopštena u formi iznude

Stojković: Dozvola za Evroprajd će biti saopštena u formi iznude

Kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković ocenila je da će dozvola za održavanje Evroprajda biti saopštena u formi iznude, kao i da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije u interesu da zemlju okrene Evropi i i da se „radi o političaru koji nema osećaj za ljudska prava“.

„Zabrana Evroprajda je još jedan od signala da se radi o političaru koji nema osećaj za ljudska prava i evropske vrednosti, njegovo delovanje nas odvaja od svake normalnosti, pa i od EU“, rekla je Stojković za list Nova.

Ona je dodala da je sve što se dešava u Srbiji po pitanju Evroprajda „uvijeno u foliju“ dubokog razumevanja za većinski antigej segment, jer predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću nije u interesu da se Srbija okrene Evropi.

„On balansira izmedju Istoka i Zapada zato što još uvek nije sklopio potpunu sliku sopstvenog opstanka i dinamičnim medjunarodnim okolnostima, a najmanje je zainteresovan za sudbinu Srbije i njenih gradjana“, ocenila je ona.

Takodje je rekla da ne očekuje ništa novo od nove vlade, jer će ona nastaviti da bude „na usluzi svom šefu“.

„Ne isključujem mogućnost da će potpuno napustiti evropski put ako Vučić proceni da više nema podršku sa te strane“, kazala je Stojković.

Ona je istakla da sa Vučićem ne može biti dogovora, jer ne može da se razgovara sa onima koji su „ubili moral, devastirali društvo, a državu pretvorili u kriminalnu tvorevinu“.

„Ako želimo da menjamo sistem, onda nema razgovora sa mračnom stranom“, zaključila je Stojković.