Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika Odbora za kulturu i informisanje

Siniša Kovačević podneo ostavku na mesto predsednika Odbora za kulturu i informisanje

Siniša Kovačević, poslanik i potpredsednik Narodne stranke podneo je neopozivu ostavku na mesto člana i predsednika Odbora za kulturu i informisanje.

„Čini mi se da moj intelektualni i moralni plato nije adekvatan poziciji koja se tamo zauzima“, rekao je Kovačević, obraćajući se u Skupštini Srbije.

Kovačević je, govoreći o Izveštaju REM-a rekao da je on nekonzistentan, nedobronameran, netačan i tendenciozan. Ponovio je da je Izveštaj REM-a o nadzoru programa komercijalnih pružalaca medijskih usluga od oktobra prošle do marta ove godinena sednici Odbora usvojen sa deset glasova poslanika i šest protiv.

„Niko ne bi zamerio na nekoliko afirmativnih rečenica u Izveštaju, zaista je trebalo elaborarati šta je u njemu dobro, ali ono što se dogodilo je da smo ponovo čuli salve mržnje i ponovljenih rečenica o ugroženosti porodice Aleksandra Vučića i o rijalitima ko ih je doneo u Srbiju“, rekao je on, konstatovajući da ako neko u rijalitiju omogući da osmočlana porodica dobije krov nad glavom onda to nije format koji treba napadati tako da je pitanje ko je prvi doneo rijaliti u Srbiju potpuno irelevantno.

On je napomenuo i da je na primedbu da se osobe sa čudnim biografijama i mestom boravka kao što su Zabela, Sremska Mitrovica ( misleći na zatvore) odgovoreno da svako ima pravo za resocijalizaciju i drugu šansu. Kovačević je upitao zašto mesto za resocijalizaciju nije neka majstorska radionica  nego televizija sa nacionalnom frekvencijom.

Kovačević je dodao i da u Izveštaju REM-a nisu pominjani razlozi za rast nasilja u društvu, niti politička odgovornost za to već je on pun samohvale i samozadovoljstva.

Kovačević je upitao zašto sada u skupštini pred poslanicima ne sede članovi REM-a, jer su oni u obavezi da prisustvuju.