Savo Manojlović: Vučić zove Nemce da odluče o kopanju litijuma, a o krađi izbora glumi samostalnost

Savo Manojlović: Vučić zove Nemce da odluče o kopanju litijuma, a o krađi izbora glumi samostalnost

Direktor kampanja Pokreta Kreni-Promeni Savo Manojlović je izjavio da predsednik Srbije poziva nemačku stranku Zelenih da odlči da li se u Srbiji kopati litijum, ali kada treba da se sprovede međunarodna istraga da li je bilo krađe izbora, „glumi velikog državnika i suverenistu“.

Povodom izjave predsednika Aleksandra Vučića da će njegova vlast kopati litijum „ukoliko bude pametna i traži garancije od stranke Zelenih u Nemačkoj“, Manojlović je pitao „u kojoj to normalnoj zemlji“ predsednik govori da će doći neko iz strane zemlje da utvrđuje da li je kopanje litijuma u skladu sa ekološkim standardima ili nije.

Za tvrdnju Vučića da su u Srbiji svi protiv kopanja litijuma, a da samo on sme javno da se zalaže za to, Manojlović je rekao da se Vučić „kandiduje da postane nova Zorana Mihajlović“, iako već ima, kako je rekao, „novu Rio Tinto ministarku Dubravku Đedović“.

Manojlović je u saopštenju naveo da o tome da li će se u Srbiji kopati litijum, treba da odluče nezavisni stručnjaci i narod.

Manojlović se osvrnuo i na Vučićevu prošlonedeljnu najavu iz Minhena o sastancima „s predstavnicima američke duboke države i Stejt Departmenta koji odlučuju o sudbini Srbije“.

„Dakle šta će biti sa Srbijom i šta će se dešavati na Kosovu i Metohiji, za to se primaju nalozi od američke duboke države, da li treba da se kopa litijum ili ne, to će da utvrđuje nemačka stranka Zelenih, ali kada treba da se sprovede međunarodna istraga da li je bilo krađe izbora – tad si veliki državnik i suverenista“, poručio je Manojlović Vučiću.