Ponoš: U istom lavoru sa prljavom vodom vlasti odbaciti i kalkulantsku opoziciju

Ponoš: U istom lavoru sa prljavom vodom vlasti odbaciti i kalkulantsku opoziciju

Izbora će biti kad vlast proceni da ima najveće šanse da ih preživi na vlasti, ocenio je za Politiku predsednik pokreta Srbija Centar (SRCE) Zdravko Ponoš i dodao da ovo „nije baš neki ambijent za olaku pobedu Srpske napredne stranke na izborima, čak pokradenim kao inače“.

„Naivno je verovati da će SNS udovoljiti zahtevima opozicije i interesima građana Srbije“, rekao je Ponoš i naglasio da vlast pred sobom ima izazove Kosova, energetske situacije, urušenih institucija – od školstva do policije i pravosuđa.

Ponoš dodaje da nije ni opozicija „u najboljoj kondiciji“, ukazujući da nije siguran ni da bi jedan deo parlamentarne opozicije sada žurio na izbore.

„Bilo bi dobro da Srbija u istom lavoru sa prljavom vodom vlasti odbaci i takvu kalkulantsku opoziciju. Treba nam politička katarza“, istakao je Ponoš.

Upitan kako će se rešiti kosovska situacija, Ponoš je rekao da je svaka platforma za pregovore, ko god da je ponudi, a koja isključuje priznanje kosovske nezavisnosti i ulazak u Ujedinjene nacije, vredna pregovora.

„Srbija bi trebalo da bude proaktivna, da nudi svoja rešenja, a ne kao do sada najpre odbacuje, pa onda u vremenskoj iznudici i političkoj stisci da prihvata najnepovoljnija rešenja“, zaključio je Ponoš.