Stranka Srbija centar neće učestvovati na ponovljenim beogradskim izborima

Stranka Srbija centar neće učestvovati na ponovljenim beogradskim izborima

Predsednik stranke Srbija centar, general Zdravko Ponoš, saopštio je da njegova stranka neće učestvovati na ponovljenim beogradskim izborima zakazanim za 2. jun, smatrajući da bi to davanje legitimiteta aktuelnom režimu.

Na Osnivačkoj skupštini Srbija centra u Novom Sadu, Ponoš je naglasio da je odluka doneta na Glavnom odboru stranke, potvrđujući stav da neće učestvovati u izbornoj farsi zakazanoj za 2. jun.

„Nismo hteli da odustanemo od principa. Članice koalicije Srbija protiv nasilja potpisale su zajedno sa koalicijom NADA 9. marta Dogovor za poštene i slobodne izbore prema kome nećemo izaći na izbore dok se ne ispune uslovi. To nas obavezuje i pred članstvom, građanima, i tim ljudima koji su to predložili. Ne smemo da zloupotrebimo imena tih ljudi. Oni zaslužuju poštovanje. Stali su iza nas, ne smemo da se igramo s tim“, rekao je Ponoš.

Ponoš je takođe naglasio da je i ODIHR konstatovao da nema dovoljno vremena da se poprave izborni uslovi do 2. juna.

Odluka stranke Srbija centar odražava njen stav o principijelnim pitanjima i jasnu opredeljenost za poštovanje dogovorenih standarda i uslova za slobodne i fer izbore.