Pokret SRCE počinje prikupljanje potpisa za registrovanje političke stranke

Pokret SRCE počinje prikupljanje potpisa za registrovanje političke stranke

Pokret Srbija centar (SRCE) saopštio je danas da započinje kampanju prikupljanja 10.000 potpisa građana kako bi registrovali političku stranku.

Kampanja pokreta, koji je osnovao bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i predsednički kandidat na izborima u aprilu 2022. godine, Zdravko Ponoš, biće započeta u subotu, 25. marta u više gradova u Srbiji.

Prvi dan kampanje, potpisi će se prikupljati u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Leskovcu, Zaječaru, Staroj Pazovi i Rumi, naveli su iz tog pokreta.

„Uvereni smo da sunovrat u koji je SNS gurnuo zemlju ne može da se uspori i zaustavi konstruktivnom kritikom, jalovim diskusijama u parlamentu i traženjem pravde u institucionalno urušenoj državi. Neophodna je radikalna promena, a to znači odlazak sa vlasti režima SNS i njegovih satelita“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, da bi do promene došlo mirnim putem, „Srbiji su potrebni što pre izbori na svim nivoima“.

„Režim SNS beži od odgovornost za učinjeno i zato najavljuje da će od stranke praviti nekakav pokret. SRCE nema za šta da se pravda i ne beži od odgovornosti da se prihvati posla i da menja Srbiju na bolje. Zato kreće u formiranje političke stranke koja će biti spremna za političku bitku sa SNS“, dodaje se u saopštenju.

Oni su pozvali građane da se informišu preko njihovih zvaničnih kanala na društvenim mrežama o adresama i da dođu i daju potpise podrške „za zajedničku borbu za bolju Srbiju“.