Petković: Inkvizitorsko pravosuđe Kurtija, Priština rešena da u eskalaciji ide do kraja

Petković: Inkvizitorsko pravosuđe Kurtija, Priština rešena da u eskalaciji ide do kraja

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da „ponašanje Kurtijeve policije i njegovog inkvizitorskog pravosuđa nastavlja da nas udaljava od svakog pokušaja normalizacije odnosa i potvrđuje rešenost Prištine da u eskalaciji ide do kraja, ne mareći za zdravlje i živote ljudi“.

Petković je to saopštio reagujući naizricanje pritvora dvojici Srbauhapšenih tokom protesta u Zvečanu.

Petrović i Obrenović su utamničeni bez ikakvih dokaza da su učestvovali u bilo kakvom krivičnom delu, a jedina krivica je što nose srpsko ime i prezime, i to je jasan pokušaj zastrašivanja i pretnja svakom Srbinu na KiM, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Petković je dodao da je Obrenović povrh svega, kako je potvrdio njegov branilac, i divljački prebijen od straneKurtijeve policije, a deo odgovornosti za to snose i oni koji su ga predali na milost i nemilost zlikovcima.

„Ovom suluduom odlukom politički instruisanog pravosuđa Kurti nastavlja da prkosi i tera inat međunarodnoj zajednici, koja od njega jasno zahteva da deeskalira situaciju i da prestane da sprovodi nasilje na severu KiM.

Sa druge strane, zlikovac u policijskoj uniformi koji je hladnokrvno iz automatske puškeustrelio u leđa golorukog SrbinaDragišu Galjka šeta slobodno, valjda da bi imao još neku priliku da puca u Srbe, jer Kurtijevi sudovi, čak i kad reaguju u sličnim situacijama, tradicionalno tretiraju pokušaje ubistva Srba blaže nego komunalne prekršaje“, zaključio je Petković.