Parlić (Narodna stranka): Vučić pokazao da je SNS nastao da bi se našao neko da prizna Kosovo

Parlić (Narodna stranka): Vučić pokazao da je SNS nastao da bi se našao neko da prizna Kosovo

Poslanica Narodne stranke u Skupštini Srbije Ivana Parlić ocenila je danas da su izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića o Kosovu i Metohiji pokazali da je njegova Srpska napredna stranka (SNS) „nastala da bi se našao neko ko će da prizna samoproglašeno Kosovo“.

Parlić je za televiziju Nova ocenila da je u toku „završni čin drame koja traje već deset godina“, prenela je Narodna stranka u saopštenju.

„Vučiću se ništa ne može verovati jer je lagao punih deset godina. Mislim da je Vučić lično izložen pritiscima i da je on lično ucenjen, jer predstavnicima EU nisu nepoznati kriminal i korupcija u kojima učestvuje i predsednik Srbije“, rekla je Parlić.

Prema njenim rečima, ukoliko su Srbija ili predsednik izloženi pritiscima, građani bi onda trebalo da znaju koji su to pritisci.

Parlić je dodala da bi poslanici i javnost morali da budu obavešteni o „pravoj sadržini sporazuma“ o Kosovu i Metohiji o kojoj se spekuliše poslednjih dana.

„Stav Narodne stranke je jasan Srbija nikako ne sme da prizna samoproglašeno Kosovo. Ako sporazum znači članstvo Prištine u UN, onda bi Srbija prihvatanjem tog dokumenta prihvatila nezavisnost samoproglašenog Kosovo. Zato moramo videti sporazum da bismo tačno znali o čemu je reč“, rekla je ona.

Ivana Parlić je navela da Vučić, po Ustavu Srbije, „nije ovlašćen da prizna Kosovo“.