Obradović: SNS će se pre odreći KiM i Republike Srpske nego Pinka i Informera

Obradović: SNS će se pre odreći KiM i Republike Srpske nego Pinka i Informera

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da bi se vladajuća Srpska napredna stranka radije odrekla Kosova i Republike Srpske nego lista Informer i televizije Pink.

Lider Dveri je u pisanoj izjavi naveo da su Informer i Pink „propagandna glasila vladajuće stranke“, ali da je problem što ih ne finansira SNS iz svoje stranačke kase, već svi građani Srbije iz državnog budžeta.

„Budite uvereni da će se SNS pre odreći Kosova i Metohije i Republike Srpske zajedno nego televizije Pink i Informera. Koliko su ovo važni šrafovi sistema, najbolje govori podatak da je jedini put kada je Tužilaštvo reagovalo u roku od odmah bilo kada su to tražili vlasnici Pinka i Informera za potrebe zaštite svojih ličnosti i medijskih imperija“, rekao je Obradović.

Prema njegovim rečima, ukidanje Pinka i Informera je biti ili ne biti pitanje buduće vlasti.

„Nova vlast koja ne zaustavi i ne zabrani ovo medijsko zlo neće se ni u čemu razlikovati od sadašnje. To će, pre nego bilo koje drugo pitanje, biti lakmus test da li će zaista doći do političkih promena u Srbiji“, rekao je Boško Obradović.

Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje danas je, većinom glasova, odbio da raspravljaju o intervjuu sa silovateljem u listu Informer.

Dnevni red je predložio predsednik tog odbora Siniša Kovačević (Narodna stranka), što su poslanici Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec i Snežana Jovanović u raspravi ocenili kao političku zloupotrebu.