Obradović: Podržavamo svenarodne proteste ali ne učestvujemo u organizaciji

Obradović: Podržavamo svenarodne proteste ali ne učestvujemo u organizaciji

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da ta stranka podržava svenarodne proteste „Srbija protiv nasilja“, ali da trenutno ne učestvuje u organizaciji ni tog protesta niti bilo kog drugog.

Obradović je za list Danas rekao da su Dveri učestvovale u formulisanju zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ na sastanku opozicije u Skupštini Srbije, pre održavanja prvog protesta početkom maja.

„Naši predstavnici i pristalice su na svakom protestu, ali se ne guraju u prve redove iza šetalice, ne dajemo izjave za medije i ne prisvajamo narodno nezadovoljstvo. Nismo u organizaciji. Trenutno ne učestvujemo ni u kakvim drugim protestima izuzev stalnih akcija protiv primene protivustavnog francusko-nemačkog sporazuma i izdaje Kosova i Metohije“, kazao je Obradović.

Upitan o protestu „Stop nasilju nad Srbima na KiM“ koji je takođe zakazan za danas kao i protest „Srbija protiv nasilja“, predsednik Dveri kaže da ne zna ništa o tome, ali da ne razume šta može biti sporno u tome da se istakne i problem nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

„Zar KiM nije deo Srbije i zar naši sugrađani na KiM ne trpe nasilje od separatističke i terorističke vlasti u Prištini? Ko će da ih se seti i da ih podrži, ako ne mi u Beogradu i širom Srbije“, upitao je Obradović.