Obradović: Beograd je bankrotirao, vladajuća većina će zadužiti grad za još tri milijarde dinara

Obradović: Beograd je bankrotirao, vladajuća većina će zadužiti grad za još tri milijarde dinara

Član Privremenog organa grada Beograda iz redova SSP-a prof. dr Vladimir Obradović izjavio je da je Grad Beograd bankrotirao.

„Ogromna korupcija i besmisleno trošenje para Beograđana doveli su do toga da u budžetu grada više nema novca ni za osnovne potrebe. Zato će sutra vladajuća većina u Privremenom organu doneti odluku da se grad zaduži za tri milijarde dinara za održavanje tekuće likvidnosti“, naveo je Obradović.

U saopštenju SSP-a stoji da je Obradović istakao da to praktično znači da „Šapić uzima keš kredit da bi do izbora mogao da prikrije činjenicu da nemilice troši novac i imovinu grada Beograda“.

„Za prvih šest meseci je kroz privremeno finansiranje potrošio preko 83 milijarde dinara i to mu nije dovoljno. Dvesta miliona je dao na svoju funkcionersku kampanju – na bilborde i video materijale, prodao je udeo u Lasti i dao novac baš opštini Sokolac, odakle su na prošlim izborima došli mnogi fantomski glasači. S druge strane, Beograd se raspada, vožnja gradskim prevozom postala je ruski rulet, a veliki projekti od interesa za grad postali su misaona imenica“, kaže Obradović.

Budžet grada Beograda, kako navodi, predstavlja partijsku kasu za SNS i zato ga ne daju ni po cenu krađe, kršenja zakona i Ustava.

„Zato je neophodno da se borimo za uslove na kojima će zaista Beograđani moći da biraju ko će da vodi njihovi grad jer je to jedini način da pare Beograđana ne odu na korupciju i besmislice“, zaključio je Obradović.