Aleksandar Šapić tvrdi da lista „Beograd ne sme da stane“ ima većinu u Gradskoj skupštini

Aleksandar Šapić tvrdi da lista „Beograd ne sme da stane“ ima većinu u Gradskoj skupštini

Predsednik Privremenog organa grada Beograda, Aleksandar Šapić, izneo je uoči sutrašnje konstitutivne sednice gradske skupštine tvrdnju da lista „Beograd ne sme da stane“ raspolaže većinom od 56 odbornika, ali je istovremeno istakao da će listi „Mi – Glas iz naroda“ Branislava Nestorovića dati priliku da dodatno razmotri svoj stav.

Šapić je u večerašnjem intervjuu za Radio-televiziju Srbije naglasio da lista koju predvodi ima većinu, čak i više od 56 odbornika, uz napomenu da postoje i oni koji još uvek nisu izneli svoj stav.

Osim toga, on je istakao da je bilo i odbornika koji su bili spremni da se izjasne, a da nisu izricito isključili mogućnost saradnje sa njegovom listom tokom predizborne kampanje.

Ova izjava dolazi uoči ključne sednice gradske skupštine na kojoj će se formirati nova gradska vlast, a Šapićeva lista „Beograd ne sme da stane“ se suočava sa zadatkom konstituisanja većine i izborom gradonačelnika Beograda. Sutrašnja sednica će biti od presudnog značaja za dalji politički kurs glavnog grada Srbije.