Narodna stranka: Neophodno nacionalno jedinstvo protiv rezolucije o Srebrenici

Narodna stranka: Neophodno nacionalno jedinstvo protiv rezolucije o Srebrenici

Narodna stranka ocenila je danas da najavljena rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predstavlja vanrednu opasnost po srpski narod, Srbiju, Republiku Srpsku i buduće generacije i da je neophodno nacionalno jedinstvo da bi se delovalo protiv njenog usvajanja.

„Verujemo da je u ovom trenutku Srbiji potrebno državno i nacionalno jedinstvo kako bi se uz punu podršku i mobilizaciju svih diplomatskih kapaciteta, odlučno i energično delovalo protiv usvajanja ovakve rezolucije“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Kako su ocenili, usvajanjem takve rezolucijetrajno bi i nepravedno bio utisnut beleg genocida celokupnom srpskom narodu, a predstavljala bi i neposrednu pretnju za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu.

Narodna stranka navodi da posebno zabrinjava sadržaj rezolucije, jer je, kako ocenjuju, sročen na izuzetno perfidan način i da na duže staze ugrožava interese srpskog naroda bez da to bude očigledno mnogim zemljama koji će se o njoj izjašnjavati u NJujorku krajem ovog meseca.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je prihvatio pomoć doskorašnjeg lidera opozicione Narodne stranke i bivšeg predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića oko lobiranja za neizglasavanje rezolucije o Srebrenici.