Milivojević: Lično nikada više ne bih otišao na razgovor sa Brnabić, nakon sastanka znaćemo stav koalicije

Milivojević: Lično nikada više ne bih otišao na razgovor sa Brnabić, nakon sastanka znaćemo stav koalicije

Narodni poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da je njegov lični stav „da više nikada ne bi otišao na razgovore sa Anom Brnabić i da ne vidi mogućnost za dalje pregovore“, ali da će se zvanični stav kolacije „Srbije protiv nasilja“ o daljim koracima znati nakon sastanka.

Komentarišući izjavu Ane Brnabić posle upućenog novog predloga opozicije, da ne prihvata odlaganje izbora za odbornike Skupštine Beograda, raspisanih za 2. jun. Milivojević je naveo da on ima lični stav, ali da nastupa u ime koalicije.

„Ja ne mogu unapred da prejudiciram i da iznosim ono što će se desiti večeras, to što se dogodi večera biće obavezujuće za sve članove koalicije“, objasnio je Milivojević u emisiji „Dan uživo“.

Prema njegovim rečima, zahtevi opozicije su bili vrlo konkretni.

„Iako mislim da Ana Brnabić ne može da nas šokira, ona to iznova uradi, jer ona toliko unosi konfuziju u javno mnjenje da ispadne, po njenim rečima da opozicija ne zna šta hoće. Naši zahtevi su bili vrlo konkterni“, naglasio je poslanik DS i ponovio da on lično misli da ovde „ne postoji spremnost režima da prizna izbornu krađu i da ne postoji spremnost da se poprave izbornu uslovi.

Na pitanje da li je ovaj zahtev koji je odbila Ana Brnabić nešto preko čega opzicija ne prelazi, Milivojević smatra da vlast ne želi da opozicija učestvuje na izborima i da su to jasno kazali.

„Ana Brnabić je danas nedvosmisleno rekla – mi želimo da krademo na izborima, mi želimo falsifikovane izbore i onda je normalno za očekivati da opozicija kaže – izvinite mi posle svega nemamo legitimitet i nemamo pravo da izneverimo građane, pravo da učestvujemo u tome“, istakao je poslanik DS.

Kako je naveo, večeras će na sastanku koalicije da zastupa svoj stav da ne vidi mogućnost za dalje pregovore sa predstavnicima vlasti.

„Oni su već ušli u izborne radnje, oni su raspisali izbore za grad Beograd 2. juna i oni vode sve šzo Srbiju gura u dublju političku krizu“, ocenio je.

Na pitanje da li se opozicija zalaže za bojkot izbora ili da se izađe na njih, Milivojević je istakao da opozicija „ne bojkotuje izbore, već farsu“.

„Ovo što se dešava 2.juna nisu izbori. DS i koalicija SPN spremna je sutra da izađe na izbore“, rekao je Milivojević.

Prema njegovom mišljenju, nema vremena da se do 2. juna primene preporuke ODHIR-a, ne postoji više zakonska mogućnost da se to uradi, a, kako je naveo, ne postoji ni politička volja od strane režima.

„Da su hteli to da urade mi smo mogli o preporukama ODHIR-a da razgovaramo još u septembru prošle godine, to se ništa promenilo nije samo je postalo još gore“, ocenio je poslanik DS.

Dodaje da ne veruje da će sutrašnji sastanak sa Anom Brnabić dugo trajati.

„Ne postoji spremnost sa druge strane da se na ozbiljan i civilizovan način razgovara o veoma velikoj političkoj krizi u kojoj se nalazimo, niti postoji politička volja i sprmenost režima da se iz ove krize izađe dogovorom sa opozicijom. Oni hoće da prave dogovore sami sa sobom, da nastave da kradu izbore i da niko za to da ne odgovara“, zaključio je Milivojević.