Milenko Jovanov: Opozicija će dobiti ono što je tražila, SNS priželjkuje izbore

Milenko Jovanov: Opozicija će dobiti ono što je tražila, SNS priželjkuje izbore

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ Milenko Jovanov izjavio je danas da je predsednik Skupštine Vladimir Orlić opoziciji rekao da će imati izbore, ali da postoji procedura i da će to verovatno trajati nekoliko nedelja i da će opozicija dobiti ono što je tražila.

„Srpska napredna stranka priželjkuje izbore“, rekao je Jovanov na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pitao i po kom osnovu može da se raspusti vlast u Beogradu, kada ona funkcioniše dok ne podnesu ostavku, dodavši da nema neslaganja između Srpske napredne stranke i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Jovanov je dodao da opozicija neće moći da bira koji će izbori biti raspisani.

Prema njegovim rečima, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović brutalno je obmanuo građane da je u Skupštini neko bio naoružan i da je bilo vojske.

„Dokle više tih laži. Oni su kao mnogo velika sila pa mora vojska da dođe. Oni su napali skupštinsko obezbeđenje“, rekao je Jovanov i pozvao novinare da pogledaju sve snimke napravljene telefonom da li neko ima oružje.

On je dodao i da je Zelenović laktom udario poslanika vlasti Nebojšu Bakareca, ali da ne zna kako će to sprečiti ponavljanje majskih tragedija.

Jovanov je naveo da ne zna čemu je služilo ovakvo ponašanje i da će oni raditi i u takvim okolnostima.

„Kako je rekla premijerka, mi se povući nećemo. Molim opoziciju da im se današnji dan odbije od zarade, jer ono što su oni radili nije posao poslanika“, rekao je Jovanov i istakao da opoziciju vode uličari.

Prema njegovim rečima, građani nisu mogli da čuju ništa o rebalansu budžeta, a deo poslanika napravio je cirkus u parlamentu.

Rebalansom je predloženo povećanje penzija i plata u prosveti i zdravstvu od 5,5 odsto, kao i pomoć za decu od 10.000 dinara, pomoć za lečenje dece i odraslih bolesnih od retkih bolesti, subvencije za poljoprivrednike, kazao je Jovanov i dodao da to za deo poslanika nije bilo zanimljivo.