Mihajlović: Van pogona 30 odsto elektroenergetskog sistema

Mihajlović: Van pogona 30 odsto elektroenergetskog sistema

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović izjavila je u Obrenovcu da je trenutno 30 odsto ukupnog kapaciteta elektroenergetskog sistema van pogona, ali da će se tokom dana taj procenat smanjivati i da se u naredna dva dana očekuje stabilizacija situacije, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je, prilikom obilaska Termoelektrane „Nikola Tesla“ (TENT), kazala da je rad elektroenergetskog sistema ugrožen zbog vremenskih nepogoda, ali da hidroelektrane i vetroelektrane rade odlično, dok su otežani uslovi u Elektroprivredi Srbije (EPS) i distributivnom sistemu.

„Sneg jeste toliko vlažan da je napravio ozbiljnih problema. U mnogim gradovima elektro-distibutivni sistem ima problema. Najugroženiji su i dalje Šabac i Loznica, Užice, Čačak, Kraljevo. 2.200 trafostanica je van napona, ljudi su na terenu sve vreme, od juče, i sada, trude se maksimalno da to i poprave“, rekla je Mihajlović.

O tome da li će neko odgovarati što se ovako nešto desilo, kaže:

„Sada je kriza i ja stvarno ne želim da govorim da li je nešto moglo ovako ili onako, da li je neko odgovorniji manje ili više, to se u ovom trenutku ne razmatra. Mi smo 24 časa na terenu, radimo 24 časa svi zajedno. Ovo nije samo posao EPS-a, nego svih. Kad budemo sve završili, možemo da pričamo da li je moglo drugačije ili ne“, rekla je ministarka.