Marsenić kritikuje odluku o izborima, Đorđevićeva i Ponoš odlučuju nastavak borbe

Marsenić kritikuje odluku o izborima, Đorđevićeva i Ponoš odlučuju nastavak borbe

Predrag Marsenić, potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS), izrazio je duboku zabrinutost zbog odluke nekih stranaka iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ da učestvuju na izborima zakazanim za 2. jun, nazivajući ih „nameštenim“. Smatra da je to „strašna greška“ i da su trenutni uslovi za izbore mnogo gori nego što su bili prethodnih meseci.

Biljana Đorđević iz Zeleno-levog fronta, koja podržava izlazak na izbore, nije se složila sa Marsenićem i Zdravkom Ponošem u emisiji „Utisak nedelje“. Istakla je da je vlast bila primorana da raspusti sve izbore istovremeno, te da je potrebno nastaviti borbu za unapređenje izbornih uslova.

Zdravko Ponoš je naglasio da je vlast prihvatala zahteve opozicije kada su bili jedinstveni, ali je počela da ih „buši“ nakon što je došlo do podele među opozicionim strankama. Smatra da je važno održati jedinstvo i nastaviti borbu za fer i transparentne izbore.

Dok se odluka o učešću na izborima i dalje razmatra unutar opozicije, jasno je da postoji duboka podela u pogledu pristupa aktuelnoj političkoj situaciji. Izbori se bliže, a politički akteri nastavljaju svoju borbu za svoje ciljeve i ideale.