Lutovac: Ako se ne reši pitanje biračkog spiska, povući ćemo se iz izbornog procesa

Lutovac: Ako se ne reši pitanje biračkog spiska, povući ćemo se iz izbornog procesa

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je u skupštinskog raspravi da je prvi uslov opozicije bio mogućnost kontrole biračkog spiska, a da su od vlasti dobili – samo obećanje. „Dok o tome govorimo, na Vidikovac se doseljavaju neki ljudi, iz Smedereva“, kazao je.

„Ako ne rešimo to pitanje biračkog spiska, mi nećemo imati slobodne i poštene izbore, moraćemo da pozovemo na otpor takvom ponašanju“, kazao je Lutovac.

Dodao je da „ukoliko se sve bude svelo da na to da se o tome samo priča a nista ne dešava“, da će „pozvati kolege i građane da se povuku iz izbornog procesa“.

„I da na vaninsitucionalni način dođemo do fer uslova za izbore“, poručio je Lutovac.

Obraćajući se predsednici Skupštine, podsetio je da je ona lično rekla posle sastanaka vlasti i dela opozicije da su ispunjena sva tri uslova opozicije.

„Moram reći da nisu ispunjena. Prvi je bila mogućnost kontrole i revizije biračkog spiska, dobili samo samo obećanje. Iskreno se nadam da ćemo dobiti to zbog građana, da se zna ko glasa u Srbiji, da ono što smo predložili da građani koji su upisani u posldnjih godinu dana ne mogu glasati na novom biračkom mestu. Birački spisak je jedan od ključnih zahteva i mi ćemo insistirati na tome da ta komsija radi svoj posao, da to bude efektivno i stvarno nešto što ćete uraditi, a ne samo o tome pričati“, naglasio je Lutovac.