Lazović: Tek će se videti koja je uloga Sava Manojlovića

Lazović: Tek će se videti koja je uloga Sava Manojlovića

Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije koja izlazi pod sloganom „Biram borbu“ biće Dobrica Veselinović, a kandidat za zamenika gradonačelnika biće Miloš Pavlović, ekskluzivno otkriva u intervjuu za Nova.rs Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta.

Lazović je za Nova.rs govorio i o tome ko je kriv za raspad koalicije Srbija protiv nasilja, šta misli o odluci Sava Manojlovića da izađe na ove izbore, ali i o navodima da ovaj deo opozicije nije ispoštovao Sporazum s Proglasom.

Lazović je najavio da će sutra, na sastanku sa medijima, ponoviti predloge opozicije „na koji način bi se mogla zaustaviti zloupotreba Javnog servisa“.

Upitan o odluci Sava Manojlovića da izađe na izbore, Lazović kaže da je „bojkot pojedinih izbora najgora odluka koja je mogla da se desi“.

„SNS nam nikad neće dati u potpunosti poštene izbore i mi ne smemo da se povlačimo, odustajemo i čekamo, nego da im se suprotstavimo na svakom koraku i na kraju pobedimo u neravnopravnim uslovima. Zaista mi je potpuno neshvatljiva logika da se prepuštanjem opština i gradova režimu može nešto dobiti. Pretpostavljam da je slično razmišljao i Savo Manojlović ako je u ovom trenutku odlučio da uđe u izborni proces, ali to je ipak pitanje za njega“, rekao je on.

Lazović je naglasio da je Beograd već rekao da želi promene.

„SNS je vršio pritiske na birače, kupovao glasove, zloupotrebljavao medije, koristio se funkcionerskom kampanjom i sve to nije bilo dovoljno da se zadrže na vlasti, pa su morali da dovoze birače i da manipulišu biračkim spiskom i onda ni to nije bilo dovoljno. Znači da su Beograd i mnogi drugi gradovi, a posebno opštine u kojima je opozicija na prethodnim pokradenim izborima već imala većinu, jasno rekli da je došlo vreme da se smeni SNS koruptivna hobotnica. Koja je uloga Sava Manojlovića u tome, videćemo“, dodao je.

Povodom informacijama koje su se pojavile, da ZLF traži da Biljana Đorđević bude kandidat za gradonačelnika, Lazović kaže da će kandidat za gradonačelnika biti Dobrica Veselinović.

„Kandidat za gradonačelnika Beograda ispred koalicije koja izlazi pod sloganom ‘Biram borb’  biće Dobrica Veselinović, a kandidat za zamenika gradonačelnika biće Miloš Pavlović. Vreme ja da nakon bahatih nasilnika koji su s mesta gradonačelnika unakazili naš grad Beograd dobije čoveka koji je iskreno posvećen razvoju grada tako da on bude dobro mesto za život za sve naše sugrađane. Dobricu poznajem jako dugo i pored toga što je njegova vizija razlog zašto sam lično uopšte ušao u politiku, mislim da nema čoveka koji bolje poznaje šta je ovom gradu potrebno da bi se rešili ključni problemi svih nas. Pored individualnih kvaliteta, on je čovek koji zna da sarađuje s ljudima, koji je spreman da sluša ljude, posvećen, uporan i spreman da rešava probleme građana. Ključni problemi za koje ćemo u kampanji ponuditi rešenja su javni prevoz i ogromne gužve, zagađenje vazduha, zaustavljanje betonizacije Beograda i sprečavanje investitorskog urbanizma. Veselinović je potpuna suprotnost bahatom Šapiću, Vesiću i Siniši Malom koji su Beograd prodali ili bolje reći poklonili investotorima bliskim SNS. Možda najbolji pokazatelj za to ko je glavna smetnja SNS lešinarima govori činjenica da je „Milenijum tim“, blizak Siniši Malom, tužio lično Dobricu tražeći šokantnih 100 hiljada evra naknade.

Dobrica Veselinović je čovek koji je prethodnu deceniju posvetio tome kako Beograd funkcioniše i do najsitnijih detalja poznaje svaki aspekt razvoja grada, dodao je Lazović.

„Dobrica je posvećen tome da vrati Beograd u ruke građana nakon što je više od decenije služio za korupcionaške projekte režima. On je čovek koji ima viziju i koji preko decenije nudi rešenja za najveće probleme grada, saobraćajne gužve, zagađenje, investitorski urbanizam“, zaključio je on.