Jovanović: Vučić odgovorio na „nepostojeći“ zahtev da izbori budu u ponedeljak, 4. marta

Jovanović: Vučić odgovorio na „nepostojeći“ zahtev da izbori budu u ponedeljak, 4. marta

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio na nepostojeći zahtev da izbori budu održani u ponedeljak, 4. marta 2024. godine, jer to kako je rekao, niko nije ni tražio.

„Neuobičajeno je da izbori budu održani u ponedeljak, a krajnje je neuobičajeno da Vučić odgovara na nepostojeći zahtev, ali ostavimo Vučiću da se bavi lošim humorom i neuspelim pošalicama u svojim neprekidnim obraćanjima građanima, jer ko šta radi, on se samo obraća svaki dan po ceo dan, pa više ni ne zna šta tačno izgovara“, rekao je Jovanović agenciji Beta.On je kazao da je stav Narodne stranke da je od datuma raspisivanja i održavanja izbora „neuporedivo važnije kakvu ćemo politiku ponuditi narodu i kako ćemo zaštititi nacionalne interese i poboljšati život građana“.

„Narodna stranka zahteva da porez na dodatu vrednost (PDV) na hranu bude odmah smanjen sa deset odsto na jedan odsto i da veliki trgovinski lanci plate porez na ekstraprofit, jer su zbog povećanja cena u prethodnih godinu dana ostvarili profit veći i do 150 odsto“, rekao je Jovanović.

Govoreći o zaštiti nacionalnih interesa, on je kazao da Narodna stranka smatra da bi Srbija trebalo da odbaci „francusko-nemački sporazum za nezavisnost Kosova i Metohije“.