Dačić: Jedan kandidat vlasti za izbore 2022.

Dačić: Jedan kandidat vlasti za izbore 2022.

Predsednik SPS-a Ivica Dačić predlaže da 2022. vladajuća koalicija ima jednog predsedničkog kandidata, navodeći da – kad to kaže – ne polazi od ličnog, već govori strateški.

„Pa je l’ neki misle da treba da kažem da imamo dva kandidata? Valjda je za sve bolje da imamo jednog“, ocenio je u intervjuu za Sputnjik Dačić povodom nagoveštaja kako bi na predsedničke i parlamentarne izbore aktuelna vlast mogla i u nekoliko kolona.

Dačić kaže da i socijalisti često na prvu loptu reaguju dosta negativno na sve ono što govori, „pa ispadne kao da se plašim kako će SPS da prođe na izborima, pa da zato to predlažem“.

U ovim trenucima, kako je ocenio, opšte konfuzije, ne može da se razmatra da li će neko iz opozicije učestvovati na izborima, „već treba praviti projekcije na osnovu polazišta da će sve stranke učestvovati“.

„To podrazumeva strateško promišljanje, da li je potrebno ukrupnjavanje na političkoj sceni vladajuće koalicije, ili ćemo svi ići samostalno“, rekao je Dačić.

On naglašava kako ta strategija podrazumeva jednog zajedničkog predsedničkog kandidata, zajedničku listu za gradske i zajedničku listu za parlamentarne izbore.