Đedović Handanović i Bocan Harčenko razgovarali o energetskoj saradnji dve zemlje

Đedović Handanović i Bocan Harčenko razgovarali o energetskoj saradnji dve zemlje

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas s ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom o saradnji dve zemlje na projektima u sektoru energetike i tom prilikom izrazila zahvalnost na podršci Ruske Federacije Srbiji povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici.

„Ovo je veoma teška sedmica za našu zemlju i hvala Vam na iskrenoj podršci“, kazala je Đedović Handanović, saopšteno je iz Ministarstva.

Jedna od glavnih tema sastanka bio je remont u Rafineriji nafte Pančevo, na kojem su radovi u finalnoj fazi.

„Zalaganjem svih učesnika u projektu uspeli smo da prevaziđemo određene izazove, proizvodnja dizela je već uspostavljena i izbegnuti su poremećaji na domaćem tržištu. Ovo postrojenje je od velikog značaja ne samo za energetski sektor nego i za čitavu privredu i veoma je važno da se čitav posao završi do kraja ove nedelje“, navela je Đedović Handanović.

Ministarka i ambasador razgovarali su i o projektu proširenja skladišta gasa u Banatskom Dvoru, u vlasništvu „Srbijagasa“ i ruskog „Gasproma“, koje je jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru i od velikog značaja za sigurnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom.