Dačić: Opozicija misli da je ovo samo intermeco posle kojeg će opet na vlast

Dačić: Opozicija misli da je ovo samo intermeco posle kojeg će opet na vlast

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da opozicija smatra da je ovo vreme „intermeco“ posle kojeg će se vratiti na vlast što „nije realno i nemaju šanse“.

„Oni nemaju politički program i niko iz Brisela ne može da im pomogne. Imaju prazan džak i takav ne može da stoji uspravno“, rekao je Dačić za TV Hepi.

Prema njegovim rečima, istraživanja opozicije da predsednik države Aleksandar Vučić i SPS gube vlast su „Potemkinova sela, koja sluša godinama“.

„Kad bih u to verovao pitao bih se da li SPS uopšte postoji, da li smo živi“, rekao je Dačić.

Kako je naveo, „Vojislav Koštunica i Zoran Djindjić su sigurno imali mnogo primedbi na izborne uslove ali su na njima učestvovali jer su imali šanse, ali ova opozicija nema šanse“.

Govoreći o medjustračkom dijalogu, on je ispričao da je pitao predsednika Demokratske stranke Zorana Lutovca zašto mu nije poslao platformu o izbornim uslovima, i da mu je uzvratio pitanjem zašto on nije njemu dostavio svoju.

„Ja ga gledam, kakvu moju platformu čoveče. Kaže šta vi predlažete, ja ne predlažem ništa jer sam zadovoljan“, rekao je Dačić.

On je naveo da će krajem ovog meseca imati onlajn razgovor sa evroparlamentarcima, koji pomažu i medjustranačkom dijalogu, da vidi kakva im je „agenda“, jer su tražili da prvo završe pripremne sastanke sa učesnicima dijaloga.

„Ja sam prinudjen da razgovaram na dva koloseka, sa strankama koje prihvataju njihovo učešče i sa onim koje to ne žele. Ovaj drugi kolosek je uspešan i ide dobro“, rekao je Dačić.