Dačić: Evroparlamentarce zanima bojkot opozicija oko Đilasa, mi nećemo tako

Dačić: Evroparlamentarce zanima bojkot opozicija oko Đilasa, mi nećemo tako

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je da predstavnike Evropskog parlamenta, koji su posrednici u razgovorima o izbornim uslovima vlasti i opozicije, najviše zanima „bojkotaška opozicija“, odnosno grupacija oko predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, pa i predsednika Socijaldemokratske stranke (SDS) Borisa Tadića.

„Čini mi se da Đilas i ta ekipa očekuju da evropski predstavnici s njima dogovore šta treba i da njihove zahteve iznesu kao zahteve Evropskog parlamenta. Mi nećemo s njima na taj način razgovarati“, rekao je Dačić televiziji K1.

Naveo je da se mora uzeti u obzir i mišljenje onih političkih partija koje ne žele prisustvo međunarodnih predstavnika poput Srpske radikalne stranke (SRS), pokreta Dostra je bilo (DJB), Srpskog patriotskog saveza (SPAS)…

Dačić je ponovio da će evroparlamentarci od 19. aprila početi razgovore sa partijama koje nisu u parlamentu, da će ga obavestiti u maju, nakon čega će se okupiti i razgovarati o tome šta treba uraditi.

Dačić je ocenio kao pretnju najavu dela opozicije da će opet bojkotovati izbore ako se uslovi ne promene nakon predstojećih razgovora.

„Još nisam video da neko preti bojkotom. Svima je u interesu da učestvuje na izborima. Političke stranke zato postoje“, rekao je Dačić.

Komentarišući jučerašnji protest građana ispred Doma Narodne skupštine zbog loše ekološke situacije u državi kazao je da su pregovori s Rio Tintom počeli u vreme Demokratske stranke.

„Ne znam na koga se odnosi taj konkretan protest“, kazao je predsednik Skupštine.