Dačić: Cilj mi je da moje Ministarstvo bude najbolje u Vladi Srbije

Dačić: Cilj mi je da moje Ministarstvo bude najbolje u Vladi Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da svi mogu da računaju na to da će policija biti najoštrija moguća kad je reč o otkrivanju i hapšenju svih onih koji su počinili krivična dela, a posebno dela sa najtežim ishodom, kao i da je njegov cilj da to Ministarstvo bude najbolje u Vladi Srbije.

Obilazeći novootvorenih prostorija u Policijskoj upravi u Leskovcu, Dačić je rekao da ne može da govori o tome kako će se dalje preme uhapšenima ophoditi ostali državni organi.

„Policija ne može da deluje preventivno, da ona vaspitava i da obučava. Mi možemo da apelujemo, ali policija treba da spreči, ako može, da otkrije počinioce i da ih sankcioniše u smislu dovođenja do tužilaštva, odnosno suda. Da li treba pooštravati kaznenu politiku, to je pitanje za raspravu, jer imate i saobraćajne prekršaje“, rekao je Dačić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše to što se iz policije stalno šalju poruke o Srbiji kao jako bezbednoj zemlji, a novinski stupci nikad nisu bili puniji vestima o ubistvima.