Članica Glavnog odbora SNS pozvala ljude da ne dođu na miting te stranke

Članica Glavnog odbora SNS pozvala ljude da ne dođu na miting te stranke

Stanislava Pak, članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) i nekadašnja savetnica bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, izjavila je danas da će napustiti tu stranku i pozvala ljude da ne dođu na miting koji je njena stranka zakazala za petak, 26. maj u Beogradu.

„Neću biti na skupu u petak. Građani isto treba da se ohrabre i ne odu na taj skup, jer će dalje produbiti nasilje i sukobe u društvu. Napuštam SNS i očekujem da u subotu ne budem više u Glavnom odboru“, navela je Pak za televiziju N1.

Ona je rekla da sve odluke u SNS donosi jedan čovek i da je čitava stranka jedan čovek.

„Ljudi su često u izolaciji sa informacijama i sami misle šta bi predsednik želeo da oni urade i onda pogreše i nastane haos. Uređuje sve medije, od naslova, redosleda emisija, redosleda u informativnim emisijama. Zato je sve i ovako kako izgleda“, rekla je Pak.

Ona je dodala da je član stranke od 2009. godine, da je organizovala brojne skupove i da je „često bila usamljena u tome“.

„U samom početku ove vrste pritisaka nije bilo i atmosfera je bila fantastična. Verovali smo u energiju rukovodstva i da će se desiti sloboda u društvu. Moć nije u sili, moć je u dobroti i ljubavi i ne možete praviti kult ličnosti, tako što ćete ucenjivati ljude, na silu ih dovoditi. Sve što sam imala da kažem sam rekla Aleksandru Vučiću, nisam išla u medije“, rekla je Pak.

Dodala je i da već pet godina nije ni na kakvim funkcijama.

„Ja sam neposredan svedok nečega što se dešava godinama. Na početku sam bila dobra jer sam bila kompetentna, bila sam obrazovana, imala sam radnu biografiju“, rekla je ona i dodala da se Nikolić, dok je bio predsednik a ona njegova savetnica, držao zakonskih i ustavnih ovlašćenja.