Brnabić: Uslov ProGlasa debakl opozicije, priznali su kapitulaciju pred Vučićem

Brnabić: Uslov ProGlasa debakl opozicije, priznali su kapitulaciju pred Vučićem

Predstavici vlasti i opozicije reagovali su oprečno na predloge Inicijative ProGlas, koja je predstavila minimalne uslove za održavanje novih izbora. Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je u pitanju „kapitulacija“ opozicije pošto, kako je rekla, traže da nijedna lista ne sme da nosi ime Aleksandra Vučića. Sa druge strane, DS i Zajedno su saglasni sa ProGlasom i pozivaju na uspostavljanje uslova koji će obezbediti održavanje poštenih izbora.

Premijerka Ana Brnabić ocenila je da je jedan od izbornih uslova koje je iznela inicijativa ProGlas da nijedna lista ne sme da nosi ime Aleksandra Vučića „epski debakl opozicije“, jer su time sami priznali kapitulaciju pred Vučićem.

„Kakav epski debakl opozicije! Njihovi saborci, veće ‘mudraca’ iz ProGlasa, nakon višenedeljnih analiza i promišljanja, izašli sa tim da je ‘minimalni uslov’ za izbore da nijedna lista ne sme da nosi ime Aleksandra Vučića Priznali, sami, zvanično, da ni na jednom nivou, ni protiv koga, nikada ne mogu da pobede, nigde u Srbiji, ukoliko je, sa druge strane, čak i samo ime Aleksandra Vučića“, napisala je Brnabić na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Navela je da uz svu medijsku mašineriju i uz godine dehumanizacije i kriminalizacije i njega i njegove porodice, ne mogu da pobede njegovo ime.