Brnabić: Srbija ceni stav Rumunije u vezi sa KiM

Brnabić: Srbija ceni stav Rumunije u vezi sa KiM

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Bukureštu s rumunskim kolegom Nikolajem Čukom i ocenila da dve zemlja nastavljaju da jačaju sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose.

„Nastavljamo da jačamo sveukupnu bilateralnu saradnju i političke odnose, a kako bismo ekonomsku saradnju podigli na još viši nivo, radićemo na projektnom povezivanju i povezivanju privrednih komora dve zemlje“, napisala je premijerka na nalogu na Instagramu.

Istakla je da Srbija veoma ceni i da je zahvalna Rumuniji na principijelnom stavu povodom Kosova i Metohije.

„Mir i stabilnost su naš cilj. Čast bi mi bila da Vas ugostim u Srbiji i nadam se skoroj poseti“, napisala je premijerka Brnabić. 

Posetu Bukureštu, Brnabićeva je nastavila učešćem na Minhenskom sastanku lidera na kojem se, kako su naveli organizatori, razgovara o posledicama ruskog napada na Ukrajinu. 

Ana Brnabić će učestvovati i na okruglom stolu koji se tiče povezivanja na Zapadnom Balkanu.

Na tom sastanku će, pored premijerke, biti specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, specijalni izaslanik Nemačke za Balkan Manuel Saracin, visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit, ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon i drugi.

Minhenski sastanci lidera su poseban format Minhenske bezbednosne konferencije na kojima se razgovara o aktuelnim izazovima i međunarodnoj bezbednosnoj politici.