Ana Brnabić o pozorištu Boško Buha: Slučaj je bizaran, politizacija i obmana javnosti

Ana Brnabić o pozorištu Boško Buha: Slučaj je bizaran, politizacija i obmana javnosti

Premijerka Ana Brnabić, nakon sastanka sa predstavnicima pozorišta Boško Buha, rekla je da je slučaj ovog pozorišta „bizaran“ a kritikovala je medije koji su o njemu izveštavali navodeći da su politizovali situaciju i da su manipulisali. „Mi koji rešavamo problem, izdali građevinsku dozvolu, budžetirali za rekonstrukciju pozorišta i ponudili još jednu dodatnu scenu – mi smo optuženi da želimo da ugasimo pozorište – razumete li stepen ludila“, navela je.

Navela je da je postojao pokušaj da se obmane javnost. Kultura nam je važna i borili smo se da ulažemo u infrastrukturu, dodala je.

„Na primeru dečjeg pozorišta smo mogli da vidimo stepen spremnosti određenih medija i pojedinaca da politizuju situaciju i da izmanipulišu javnost, da šalju pogrešne činjenične informacije koje su proverljive i da sakriju istinu“, rekla je.

Ona je rekla da je ovaj slučaj je bizaran.

„Namerno sam htela i da pustim određene medije da vidim koliko će bukvalno da divljaju na ovom slučaju, lažu i obmanjuju i zloupotrebljavaju druge ljude na politički napadnu vlast koja sa ovim veze nema, osim što pokušava godinama da reši situaciju i da pomogne“, navela je.

Pročitala je naslove, da je Boško Buha „prodat u potaji ispod cene“ što je ocenila „manipulacijom emocijama ljudi kako bi izašli i dali podršku, pozvali sva pozorišta da prestanu sa radom i krenu u štrajk“.

Rekla je da imaju saglasnost od suvlasnika iz 2009. godine da se izvode radovi, građevinsku dozvoli i budžet da se izvrši rekonstrukcija, navela je. Scena sa Savskom trgu je ponuđena kao dodatna, rekla je.

Glumica Boba Latinović rekla je novinarima da je ishod sastanka to da su na njemu otkrili šta je problem.

„Ishod je da smo uspešno otkrili šta je problem. Premijerka je rekla da će u najkraćem roku biti rešen, da će iskoordinirati službe koje treba da se pozabaave problemom“, rekla je Latinović i dodala da premijerka za to garantuje.

Istakla je da je problem imovinsko-pravna neraščišćena situacija, gde treba da se jasno podeli granica između toga šta je vlasništvo grada i šta je korisni prostor pozorišta „Boško Buha“.

„Ona ima dva rešenja, što je odlično i koliko sutra će videti koje je bolje, mi smo dobili obećanje da će sve biti rešeno u najkraćem roku“, istakla je Latinović.

Podsetimo, zaposleni u pozorištu Boško Buha u ponedeljak su na konferenciji za novinare izrazili želju da pozorište ostane na Trgu i da se ne seli u Beograd na vodi i pozvali nadležne da što pre reše imovinske probleme koji koče rekonstrukciju pozorišta.