Gradonačelnik Dovila osvetljava vilu ruskog ambasadora žutom i plavom bojom

Gradonačelnik Dovila osvetljava vilu ruskog ambasadora žutom i plavom bojom

Philippe Ogier, gradonačelnik francuskog letovališta Dovil u Normandiji, svake noći osvetljava žutom i plavom vilu u vlasništvu ruske države.

Ovo prenosi „Evropska istina“ pozivajući se na RFI.

Prema rečima francuskog gradonačelnika, trospratnu vilu je Moskva kupila „u sovjetsko doba“. Trenutno je u vlasništvu ruskog ambasadora i drugo osoblje ambasade s vremena na vreme zastane ovde da se odmori.

„Ukrao sam ideju u Portugalu. U Lisabonu su to uradili, ali direktno u ambasadi. Kada sam čuo govor ruskog ambasadora koji plete mrežu laži, gluposti koje jasno odražavaju Putinov govor, rekao sam sebi – moramo takođe pokazujemo našu solidarnost sa ukrajinskim narodom“, objasnio je Filip Ože.

Pomenuti govor ruskog ambasadora održan je u eteru francuskog TV kanala BFMTV – tamo je ambasador Aleksej Meškov izjavio da ruske trupe navodno „nemaju nikakve veze“ sa bombardovanjem civilnih objekata u Mariupolju. Svoju logiku je objasnio na sledeći način: ruska vojska „ima apsolutno jasna uputstva da ne udara po civilnim ciljevima“. „Ukrajinski nacionalisti, nažalost, rade takve stvari“, nastavio je da laže ruski diplomata.

Podsetimo, ruski ambasador u Francuskoj nedavno je napravio još jedan skandal. Ministarstvo spoljnih poslova Francuske ga je pozvalo preko karikatura na tviter stranici ambasade.

Slike su postavljene pre više od nedelju dana. Francusko Ministarstvo spoljnih poslova objasnilo je ambasadoru njihovu neprihvatljivost.

Jedna od slika prikazuje evropske zemlje kako na kolenima ližu zadnjicu Ujka Sema, a natpis na engleskom glasi „Evropska solidarnost kakva jeste“.

Druga slika prikazuje Evropu kako umire na krevetu u koji SAD i Evropska unija kroz špriceve ​​ubrizgavaju otrove zvane „neonacizam“, „rusofobija“ i „Kovid-19“.