Čadež: U UN predstavljamo i privredu Srbije

Čadež: U UN predstavljamo i privredu Srbije

Kompanije iz Srbije mogu da ponude konkurentne proizvode tržištima zemalja na više kontinenata u sektoru poljoprivrede, mehanizacije, inovativne poljoprivrede, biotehnologije, IT-ja, novih optičkih infrastruktura, inovativnih proizvoda u oblasti zdravstva i usluga, gde smo poslednjih godina pokazali šta možemo da uradimo i za šta postoji interes, istakao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, koji u sastavu delegacije Republike Srbije učestvuje u poseti Njujorku povodom 78. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

„Više od 30 – 40 bilateralnih susreta koje ćemo tokom zasedanja imati sa zemljama sa kojima imamo jako dobre političke odnose ali još uvek veoma slabo iskorišćene ekonomske odnose i to je ono na čemu možemo da radimo”, rekao je Čadež.

On je, kako je saopštila Privredna komora Srbije, istakao da su pažljivo analizirali sve zemlje pre polaska.

„Na nama je da uradimo naš deo posla, pažljivo smo analizirali sve ove zemlje pre nego što smo pošli za Njujork, tačno znamo šta im je potrebno, šta uvoze, od koga uvoze, koliko to plaćaju… mnogo toga možemo da ponudimo za manju cenu i većeg kvaliteta”, naveo je Čadež.

Kako je dodao, „ovo je prvi put da na ovaj način Vlada Srbije, predsednik Srbije, ministar spoljnih poslova, integrišu privredni segment u ovakve razgovore i veoma je važno što su prepoznali šta privreda može da učini kroz ovakvu priliku i zajednički rad”.