Uhapšeni upravnik i vaspitač niškog zatvora zbog mita

Uhapšeni upravnik i vaspitač niškog zatvora zbog mita

Tri osobe uhapšene zbog mita za uslovni otpust iz zatvora u Nišu, među kojima su i upravnik i vaspitač tog zatvora. Osumnjičeni su da su tražili 5.000 evra za pozitivan izveštaj o zatvoreniku.

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal, a u saradnji sa BIA, uhapšeni su upravnik niškog zatvora D. P. i zatvorski vaspitač S.M. kao i H.J.

Tužilaštvo ih sumnjiči da su kao organizovana kriminalna grupa tokom ove godine stvorili plan delovanja za pronalaženje osuđenika koji izdržavaju kaznu u KPZ Niš i koji su ispunili zakonski uslov za podnošenje zahteva za uslovni otpust, a koji pristaju da im daju 5.000 evra.

Nakon prijema novca, sačinio bi se izveštaj, na osnovu kojih bi se predstavnici KPZ Niš pozitivno izjasnili pred nadležnim sudovima u cilju dobijanja otpusta (osuđenika-davaoca mita).

Uhapšenima se na teret stavlja i krivično delo primanje mita i krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Krivična prijava će biti podneta i protiv D. I. ,osuđenika KPZ Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita.

Svim uhapšenima određeno je policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal, saopšteno je iz tužilaštva.