U pucnjavi u meksičkom gradu poginulo osam osoba

U pucnjavi u meksičkom gradu poginulo osam osoba

MEKSIKO SITI – Sedam osumnjičenih napadača kartela i jedan vojnik ubijeni su u sredu u pucnjavi između vojske i članova bande u gradu Nuevo Laredu na severu Meksika, saopštile su vlasti.

Pucnjava je bila drugi put za toliko nedelja da je nasilje velikih razmera pogodilo Nuevo Laredo, preko granice Lareda u Teksasu, piše AP.

Policija u pograničnoj državi Tamaulipas ​​saopštila je da je napadnuto vojno osoblje i da je jedan vojnik ubijen, a sedam ranjeno. Poginulo je i sedam pretpostavljenih napadača, saopštila je policija.

Pucnjava se dogodila na putu oko 5 kilometara od granice sa SAD. Državna policija je saopštila da je bilo „rizičnih situacija“ – obično se odnosi na pucnjavu – na nekoliko tačaka u gradu, ali da su epidemije bile kontrolisane.

Krajem novembra, pucnjava u Nuevo Laredu primorala je da otkaže školsku nastavu i da se savetnik američkog konzulata skloni na mesto.

Predsednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da je pucnjava u novembru nastala kao odgovor na hapšenje vođe kartela, ali nije naveo detalje. Gradom je dugo dominirao kartel Northeast, izdanak stare Zetas bande.

Konzulat SAD u Nuevo Laredu otkazao je u sredu termine za izdavanje vize.