Radnik BIA pretučen na dužnosti, napadač uhapšen

Radnik BIA pretučen na dužnosti, napadač uhapšen

U kafiću na Zvezdari napadnut je radnik Bezbednosno-informativne agencije M. S. koji je u tom trenutku bio na službenoj dužnosti. Policija je ubrzo uhapsila napadača kojem je određeno zadržavanje.

Zadržavanje I. A. određeno je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, a danas će biti saslušan zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Radnik BIA je, kako se sada veruje, u napadu zadobio lake telesne povrede, što će tek biti potvrđeno veštačenjem, a ako se ispostavi da je reč o teškim povredama, nadležnost za ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo.

I. A. se sumnjiči da je 22. septembra oko 22.30 časova u ulici Jovanke Radaković na Zvezdari u lokalu „Čirs bar“ napao službenika BIA dok je bio na dužnosti.

Nakon verbalne rasprave, I. A. je fizički nasrnuo na M. S, koji mu se predstavio kao radnik BIA, udario ga rukom u predelu glave, a zatim za njim ušao u ugostiteljski objekat gde je radnik BIA pokušao da se skloni i pozove pomoć.

I. A. ga je međutim uhvatio za vrat i izbacio iz objekta, a nakon toga mu je zadao još tri udarca u glavu od kojih je M. S. zadobio lake telesne povrede.

Nakon saslušanja u tužilaštvu, biće poznato da li će tužilac tražiti od suda da za I. A. odredi pritvor.