Uhapšene radnice opštine Surdulica, oštetile budžet za više od 46.000 evra

Uhapšene radnice opštine Surdulica, oštetile budžet za više od 46.000 evra

Policija je u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsila četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja u postupku javnih nabavki oštetile opštinu Surdulica za više od 46.000 evra, saopštio je danas MUP.

Uhapšene su M.S. (41), rukovodilac u opštini Surdulica i koordinator projekta, članice komisije D.S. (55) i S.M. (55) kao i O.V. (59), zaposlena u toj lokalnoj samoupravi, zbog sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom, dok je M.S. osumnjičena i za zloupotrebu službenog položaja.

One su osumnjičene da su prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra.

M.S. je osumnjičena da je kao koordinator projekta, suprotno Ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predvidjen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.