Italijanski avion se srušio, nastradala osoba na zemlji

Italijanski avion se srušio, nastradala osoba na zemlji

Petogodišnja devojčica je poginula, dok su njen brat i sestra i roditelji zadobili teške opekotine nakon užasne nesreće u subotu u blizini italijanskog grada Torina na severu zemlje, javljaju lokalni mediji.

Na snimcima incidenta vidi se više aviona Aermacchi MB-339 kako lete u V-formacijama, pre nego što jedan od njih izgubi visinu i ruši se sa pilotom koji je viđen kako se katapultira neposredno pre udara.

Nesreća je izazvala ogromnu eksploziju tla, a fotografije posledica pokazuju ruševine u polju i prevrnuti razbijeni automobil pored puta. Lokalni mediji javili su da je četvoročlana porodica zadobila opekotine, dok je njihova mlada ćerka podlegla povredama. Stanje pilota ostaje nejasno.

Incident se očigledno dogodio ubrzo nakon poletanja sa aerodroma Kasele u Torinu, dok su avioni leteli da učestvuju na aeromitingu u Verčeliju, u okviru proslave obeležavanja 100. godišnjice italijanskog vazduhoplovstva. Emisija je otkazana jer vlasti istražuju uzrok nesreće.

Frece Tricolori je vrhunski italijanski akrobatski tim, stvoren od strane italijanskog vazduhoplovstva 1961. godine, koji često priređuje spektakularne predstave na važnim događajima.

Tim je pretrpeo više nesreća tokom svoje duge istorije. Najstrašnija nesreća dogodila se tokom aeromitinga u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj 1988. godine, kada su se tri letelice sudarile ubivši tri pilota i 67 gledalaca, a stotine povređene na zemlji nakon pada na gomilu od 300.000 ljudi.