Broj poginulih u autobuskoj nesreći na severu Meksika porastao na 20

Broj poginulih u autobuskoj nesreći na severu Meksika porastao na 20

MEKSIKO SITI – Broj poginulih u nesreći autobusa na severu Meksika porastao je na 20, pošto se postavljaju pitanja o tome da li je nesreću možda izazvao kamion sa dvostrukim cisternom, prenosi Asošijejted pres.

Državna vlada Idalga, odakle je osam žrtava, saopštila je kasno u subotu da je u nesreći takođe poginulo 11 ljudi iz države Verakruz na obali Zaliva. Nije odmah poznato odakle je 20. ubijena osoba.

Iako je postojala određena zabrinutost da su žrtve kontingent radnika migranata, Idalgo je rekao da je autobus jednostavno pokupio svakoga ko ga je označio na njegovoj ruti do severnog grada Montereja.

Autobus se sudario sa kamionom cisternom koji je prevozio gorivo u severnoj pograničnoj državi Tamaulipas.

Državni tužioci su u saopštenju naveli da je „do nesreće možda došlo zato što se jedan od rezervoara za gorivo olabavio“.

U sudaru su oba vozila potpuno izgorela. Policijske fotografije pokazuju da se autobus pretvorio u klupko dimljenog, ugljenisanog metala.

Vozač cisterne je po svemu sudeći preživeo i pod istragom je. Autobus je očigledno krenuo iz centralne države Idalgo i uputio se ka Montereju.

Polu kamion je vukao dve cisterne u tandemu. Takvi teretni kamioni sa dvostrukim kontejnerom su bili uključeni u brojne smrtonosne nesreće u prošlosti.

Pošto su ograničenja težine i bezbednosne inspekcije u Meksiku slabe, u prošlosti je bilo poziva da se zabrani izuzetno teški i nezgrapni kamioni.