Đerlek: I medicinari odbijaju vakcinu

Đerlek: I medicinari odbijaju vakcinu

Samo u Beogradu ima više od 20 vakcinalnih punktova, a danas ćemo pokušati da vakcinišemo oko 3.000 ljudi, rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek i potvrdio da i među medicinskim radnicima ima onih koji odbijaju vakcinu, ali da država neće nikoga terati da se vakciniše jer “živimo u 21. veku”.

Mi svima koji treba da prime vakcinu dajemo Informator o vakcinaciji, u kome se nalaze sve informacije, ali sami odlučujete da li ćete primiti vakcinu ili ne, rekao je Đerlek za RTS i naglasio da Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) garantuje da je svaka vakcina bezbedna.

Đerlek je naveo kako država ne želi nikoga da prisiljava da primi vakcinu jer je 21. vek i da ljudi žele da vode računa o svom zdravlju, “mada oni po noćnim klubovima ne misle na svoje zdravlje”.

“Ovo je težak dan za domaće zdravstvo, izgubili smo dva divna čoveka, lekara i borca, i to jasno govori o kolikoj pošasti se radi i zašto se treba odazvati vakcinaciji”, poručio je Đerlek, i naveo da se argumenti onih koji ne žele vakcine svode na teorije zavere.