Medvedev u polufinalu Sinsinatija

Medvedev u polufinalu Sinsinatija

Aktuelni šampion US Opena Daniil Medvedev će se sastati sa rivalom Stefanosom Cicipasom u subotnjem polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, nakon što je ruska zvezda savladala rano uplašenost Tejlora Frica da dobije uzastopnu pobedu u setu kako bi se kvalifikovala za svoj prvi final-four Masters 1000. spot 2022.

Fric je u meč ušao igrajući jedan od najboljih tenisa u karijeri. Amerikanac je ušao u meč nakon svog prvog pojavljivanja u četvrtfinalu Gren slem turnira na Vimbldonu, i počeo je u sjajnoj formi na brzom terenu u Sinsinatiju i činilo se da se Medvedev rano prehladio pošto je uspeo da se suprotstavi udarcima iz forhenda Rusa.

Osvojio je nekoliko brejk lopti u prvom setu, ali je Medvedevo iskustvo ubrzo počelo da se vidi dok je držao tempo, sačuvavši set loptu u desetom gemu meča, a kasnije još dve dok je iznudio početni frejm na taj-brejk.

Odavde je bilo uobičajeno.

Medvedev je povećao tempo i ušao u vođstvo u taj-brejku, i na kraju poveo rezultatom 7-1. Pokazalo se da je to bio sav zamah koji je bio potreban najboljem igraču sveta.

Prelomio je Fricov servis u drugom gemu drugog seta da bi poveo od 3-0 i odatle je retko bio u nevolji, i osvojio drugi set – i meč – rezultatom 6-3 posle sat vremena i 38 minuta akcije.

„Sinsinati ima brze terene i brze lopte i to mi se oduvek dopadalo. Ali uvek nezgodni mečevi, posebno između dva odlična servera“, rekao je Medvedev posle.

„Osećam se kao da smo ja i Tejlor dobro servirali, čak i ako nismo Džon [Izner] možda! Znao sam da će to biti tesna utakmica.

„U prvom setu je bio malo iznad mene. Imao je mnogo više šansi nego ja na svom servisu, ali ja sam uspeo da ostanem. Bilo je nekih set lopti gde sam mogao da promašim i niko o tome ne bi pričao, bilo bi normalno. Ali uspeo sam da ostanem u setu i to mi je pomoglo da pobedim u meču.”

Kasnije je dodao: „Zadovoljan sam svojim nivoom. Ako mogu da nastavim da igram na ovaj način, a posebno tokom meča da podignem nivo, mogu da pobedim bilo koga. ”

Medvedev će kasnije u subotu igrati protiv grčke zvezde i četvrtog nosioca Cicipasa, a pobednik će u nedeljnom finalu protiv Kamerona Norija ili Borne Ćorića.