Danska će Mikolajvu obezbediti opremu za obnovu infrastrukture

Danska će Mikolajvu obezbediti opremu za obnovu infrastrukture

Danska će Mikolajvu obezbediti neophodnu opremu za prioritetnu obnovu infrastrukture, uključujući bagere, dampere i utovarivače, saopštilo je Ministarstvo za razvoj zajednica i teritorija Ukrajine, piše „Evropska pravda“.

„Nastavljamo saradnju sa Danskom – čak ni rat je nije zaustavio. Imamo još jedan praktičan rezultat: Danska obezbeđuje Mikolajvu neophodnu opremu za prioritetnu obnovu, posebno bagere, dampere i utovarivače“, navodi se u poruci.

Departman je saopštio da je tokom sastanka sa ministrom za međunarodni razvoj Danske Flemingom Meler Mortensenom, ministar za zajednice i teritorijalni razvoj Ukrajine Aleksij Černišov takođe saopštio da postoji dogovor o dodeli sredstava za podršku gradu Kremenčuk u pripremi za zimu.

Černišov je potvrdio i prethodne dogovore u vezi sa izdvajanjem oko 100 miliona danskih kruna za realizaciju zajedničkih projekata Nefca i Danide.

Ranije je saopšteno da Finska planira da učestvuje u rekonstrukciji infrastrukture uništene tokom neprijateljstava u Černigovskoj oblasti.