SSP traži da se u dnevni red Skupštine Srbije uvrsti smena članova REM

SSP traži da se u dnevni red Skupštine Srbije uvrsti smena članova REM

Stranka slobode i pravde je saopštila da, uoči konstituisanja novog saziva Skupštine Srbije, zahteva da se po hitnom postupku na dnevni red prve naredne sednice parlamenta stavi smena članova REM, kao i revizija, kako su naveli, poslednjih štetnih odluka tog tela o dodeli nacionalnih frekvencija, nakon konkursa za koji iz SSP kažu da je bio „čista farsa“.

„REM je, ignorišući zakone i sve profesionalne norme, dodelio nacionalne frekvencije televizijama kojima je u prethodne dve godine evidentirano više od 30.000 prekršaja, a uskratio je frekvenciju televizijama poput N1 i TV Nova S, iako one ispunjavaju sve uslove propisane konkursom“, navodi se u saopštenju.

Iz SSP takođe zahtevaju da se u raspodelu uvrsti i peta nacionalna TV frekvencija.

„Ne postoji nijedno opravdanje zbog čega se ona odvaja, osim ako se ne čuva za još neku od servilnih televizija. Ukoliko se režim plaši da od čak pet nacionalnih frekvencija samo jednu dodeli nezavisnim televizijama, kao što su Nova S ili N1, jasno je da je problem u panici režima, a ne u profesionalnim medijima“, poručili su.

Stranka slobode i pravde je podržala predloge koje je iznela Demokratska stranka , ali su istakli da nemaju velika očekivanja da će ih režim prihvatiti.

„Zato smatramo da svu energiju i resurse treba da utrošimo na borbu da petu frekvenciju dobiju televizije Nova S ili N1“, zaključeno je u saopštenju SSP.