Glumica Amber Herd uložila žalbu na presudu

Glumica Amber Herd uložila žalbu na presudu

Glumica Amber Herd u četvrtak je podnela žalbu na odluku žirija u Virdžiniji prošlog meseca da je oklevetala bivšeg muža Džonija Depa kada je u novinskom tekstu tvrdila da je preživela seksualno nasilje, navodi se u sudskim dokumentima.

Herdov pravni tim je podneo obaveštenje o žalbi Apelacionom sudu Virdžinije tražeći da poništi presudu nižeg suda od 1. juna.

Posle šestonedeljnog televizijskog suđenja, sedam članova porote je zaključilo da je Herd oklevetao Depa i dodelio zvezdi „Pirati sa Kariba“ 10,35 miliona dolara odštete. Porota je takođe utvrdila da je Herdova klevetana, dodelivši joj 2 miliona dolara.

Herdov tim je rekao da je nastojao da obezbedi pravičnost i pravdu kroz žalbu.

„Verujemo da je sud napravio greške koje su sprečile pravednu i poštenu presudu u skladu sa Prvim amandmanom“, rekao je portparol Rojtersu. „Zbog toga se žalimo na presudu.

U obaveštenju se takođe ulaže žalba na nalog za konačnu presudu od 24. juna i nalog od 13. jula na Heardove podneske posle suđenja.

Depovi advokati nisu odmah odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar.

Podnošenje zahteva dolazi više od nedelju dana nakon što je sudija odbio Herdov zahtev za novo suđenje. Tražeći novo suđenje, njeni advokati su tvrdili da je jedan od porotnika služio nepropisno.

Tokom suđenja, Dep je rekao da nikada nije udarao ili seksualno zlostavljao Herd i tvrdio je da je ona postala nasilna tokom njihove veze. Heard je rekla da je ošamarila Depa, ali samo u odbranu sebe ili svoje sestre.

Nakon presude u junu, advokat Hearda Elejn Čarlson Bredehoft, u intervjuu za NBC „Todai“, optužio je Depov tim za prikrivanje dokaza koji su dozvoljeni u slučaju klevete u Britaniji 2021.

Dep je tužio britanski tabloid The Sun jer ga je nazvao „batinašim supruga“, ali je sudija Višeg suda u Londonu presudio protiv njega.