I dalje gori na šibenskom području, vatra pod kontrolom

I dalje gori na šibenskom području, vatra pod kontrolom

Situacija u Raslini i Zatonu je pod kontrolom i požar se ne širi, kažu hrvatski vatrogasci.

I dalje gori između Vodica i Šibenika kod Zatona, ali je požar okružen, rekli su hrvatskim medijima vatrogasci.

Glavni vatrogasni komandant Slavko Tucaković rekao je da za sada nema širenja vatre i da je situacija u Raslini i Zatonu pod kontrolom.

Zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika Miroslav Bilušić rekao je u četvrtak navečer za Hrvatski radio da vatrogasci „rade na rubnom dijelu požarišta koji je uz objekte, pa su i dalje raspoređeni. do zgrada u mestima Rasline i Zaton i na to čekamo celu noć.“ „.

„Linija koja je i dalje aktivna je kondukterska strana, a drugi deo požara je delimično saniran“, dodao je on.

Na čitavom području, kako je rekao, ima oko 300 vatrogasaca, a na području Zatona i Raslina ima 25 vozila, sedamdesetak vatrogasaca i 25 pripadnika VS.

Prema prvim informacijama, u požaru je lakše povrijeđen jedan vatrogasac JVP Šibenik, a na području Raslina i Zatona izgorjelo je dvadesetak kuća.

Saobraćaj je u ovoj oblasti delimično zatvoren. U prekidu je na Jadranskoj magistrali od Šibenskog mosta do izlaza Vodice, a alternativni pravci su autoput A-1 ili put D-56 preko Skradina.

Zatvoreni su i putevi Vodice-Gaćelezi i Šibenski most-Zaton-Raslina.

U požaru kod Šibenika u srijedu je izgorjelo dvadesetak kuća, a stanovnici Zatona i Rasline evakuisani morem.

Požar je prvobitno izbio kod Vodica i kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a front požara se proširio prema Zatonu, nedaleko od Šibenika. Na mjesto požara upućeni su i pripadnici Hrvatske vojske.

U Zaton su došli i hrvatski premijer Andrej Plenković, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, ministar odbrane Mario Banožić, vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, kninsko-šibenski župan Marko Jelić i dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Deo Dalmacije u plamenu, gore kuće kod Šibenika