Ukrajinske trupe odbijaju ruske napade u dva pravca

Ukrajinske trupe odbijaju ruske napade u dva pravca

Rusi su pokušali da napadnu pravce Slavjanska i Bahmuta, ali su Oružane snage Ukrajine sve napade odbile, navodi se u najnovijem izveštaju Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine objavljenom na Fejsbuku.

Nema promena u sastavu, položaju jedinica i prirodi aktivnosti rusa na Volinskom, Poliškom i Siverskom pravcu. U poslednjem, ruske snage granatirale su Dorošivku i Hrabovske oblasti Sumske oblasti iz minobacača i MLRS-a.

U pravcu Harkova, rusi su artiljerijski gađali oblasti Derhači, Čerkaska Lozova, Dementijevka, Ruski Tiški, Čerkaski Tiški i Slatine.

U pravcu Slavjanska, ruske trupe otvaraju vatru na Barvinkove, Dibrivne, Kurulku, Podolivku, Čepil, Krasnopilju i Bogorodično. Oni su pokušali da napadnu pravac Kurulke, ali nisu uspeli i povukli su se.

U pravcu Kramatorska, rusi su granatirali cevnom i raketnom artiljerijom područja Grihorivku, Siversk, Kramatorsk, Verhniokamjanske, Zakitne, Serebrjanke i Spirne, izvršili vazdušne udare u blizini Verhniokamjanske i Majakija. Rusi kreću u ofanzivu ka Verhniokamjanske, borbe se nastavljaju.

U pravcu Bahmuta, rusi su tenkovima, cevnom i raketnom artiljerijom gađali područja Novoluhanske, Njujorka, Pokrovske, Vesele Doline, Soledara, Berestova, Vesele, Viimke, Semihirja, Veršine i blizu TE Vuhlehirsk. Rusi su izveli vazdušne udare u blizini Njujorka, Ivano-Darjevke i Semihirije. Ukrajinski vojnici su odbili juriš u pravcu Kodema i Veršine.

Ruske snage nisu vodile aktivna dejstva u pravcu Kurahovo, Novopavlivsk i Zaporožje. Granatiranje je zabeleženo u blizini Novomihajlovke, Šahtarske, Velike Novosilke, Pavlivka, Novoukrajinke, Vremivke, Zalizne, Olhivske, Temirovke, Huljapilske, Malinovke, Huljajpolja, Kamjanske, Malog Ščerbaka, Novoandrijevka i Kamjanke. Rusi su izveli vazdušne napade u blizini Avdiivka i Kamjanke. Oni su krenuli u ofanzivu ka Kamjanki, ima delimičan uspeh.

U pravcu južnog Buha, ruske snage usmeravaju svoje napore na sprečavanje ukrajinske ofanzive. Rusi su otvorili vatru iz cevi, raketne artiljerije i tenkova duž linije kontakta. Četiri nosača krstarećih raketa „Kalibr“ sa mora su spremna za raketne udare.