Spirit Airlines: Kočnice na avionu se zapalile nakon sletanja

Spirit Airlines: Kočnice na avionu se zapalile nakon sletanja

Putnici na letu Spirit Airlinesa bili su uznemireni kada su videli dim koji kulja iz trupa aviona nakon što je sleteo u Atlanti u nedelju ujutro.

Pripadnici prve pomoći ugasili su plamen koji je izbio nakon što su se kočnice aviona pregrejale i zapalile na međunarodnom aerodromu Hartsfild-Džekson, saopštio je aerodrom u Atlanti preko Tvitera. U požaru niko nije povređen, ali su mnogi putnici u avionu uznemireni zbog situacije napolju.

Video snimci na Tviteru prikazuju crni dim koji kulja sa donje strane aviona dok je mala vatra progutala jednu od guma. Na drugom snimku iz unutrašnjosti aviona vidi se kako putnici ustaju sa svojih sedišta da proviruju kroz prozore dok ih je posada pozivala da ostanu na sedenju.

„Ako nam pilot da komandu da se evakuišemo, mi ćemo se evakuisati, ali molim vas ostanite da sedite odmah i držite prolaze slobodnim“, objavila je posada preko interfona. „Ako moramo da se evakuišemo, samo ostavite svoje torbe. Obavestićemo vas, molim vas ostanite da sedite.“

Nakon što je vatra ugašena, avion je odvučen do kapije gde su se putnici bezbedno iskrcali i krenuli svojim putem, saopštio je aerodrom u Atlanti. Incident nije uticao na druge letove ili operacije na aerodromu.